Webapplicatie

Wat is nu juist een webapplicatie en wanneer kan je dit toepassen in jouw bedrijf?

Wat is nu juist een webapplicatie?

Veel software applicaties werken tegenwoordig nog stand-alone en de voordelen van een webapplicatie worden hiermee niet benut. Waar vroeger veelal dure applicaties gebruikt werden met tijdrovende installaties, kiezen veel organisaties nu voor online oplossingen. Isense-Development maakt en bedenkt slimme, effeciente webapplicaties.

Een webapplicatie vergroot de service naar interne en externe klanten. Webapplicaties zijn online beschikbaar met behulp van een internetbrowser, dat op elk systeem te vinden is. Lastige lokale installaties zijn daarmee overbodig. Relevante informatie wordt veilig en centraal opgeslagen in een database en iedereen werkt met de meest recente informatie.

Een webapplicatie is een computerprogramma dat is uitgevoerd in de vorm van een interactieve website. Voordelen van dergelijke online software zijn dat ze werken met een centrale database en gegevensopslag, dat de applicaties via het internet en een webbrowser overal te gebruiken zijn en dat deze programma's relatief eenvoudig uit te breiden en door te ontwikkelen zijn.

Om de webapplicatie te kunnen gebruiken is alleen een browser en werkende internetverbinding noodzakelijk. Vaak moeten gebruikers eerst inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord om toegang te krijgen tot de applicatie. Bij het gebruik van webapplicaties wordt informatie opgevraagd vanaf een webserver, vaak met behulp van verzoeken aan een database, waarop vervolgens lokaal bewerkingen kunnen worden uitgevoerd. Deze informatie wordt vervolgens verwerkt door de server, bijvoorbeeld door mutaties aan te brengen in de achterliggende database.

Webapplicaties kunnen sterk uiteenlopende doeleinden hebben. Een bekend soort webapplicatie is een contentmanagementsysteem, waarmee de inhoud van websites kan worden beheerd. Maar webapplicaties kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt voor CRM, e-mail, administratiesoftware, ordersystemen, online agendabeheer, bankieromgevingen en intranet- en extranetomgevingen. Kortom: Bijna alles is mogelijk!

Webapplicaties kunnen eenmalig worden aangeschaft (standaard of op maat gemaakt), maar worden ook wel aangeboden en afgenomen in de vorm van Software as a Service (SaaS).

Om de functionaliteit van een webapplicatie zo soepel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken wordt, naast technieken als html, css en server-side scriptingtalen als PHP, ook gebruik gemaakt van moderne mogelijkheden voor een interactieve gebruikersinterface. Denk hierbij aan JavaScript, AJAX en jQuery.Installatie

Webapplicaties zijn online beschikbaar met behulp van een internet browser, dat op elk systeem te vinden is. Lastige lokale installaties zijn daarmee overbodig.


Eenvoud en efficiënctie

Een webapplicatie vergroot de service naar interne en externe klanten. Vanaf elke locatie met internetverbinding kan de applicatie worden aangeroepen. Een deel van de werkzaamheden kan daarmee worden uitbesteedt en fouten kunnen worden gereduceerd.


Up-to-date

Relevante informatie wordt veilig en centraal opgeslagen in een database. Iedereen werkt met de meest recente informatie. Excel bestanden mailen met alle bedrijfsgevoelige informatie hoeft dus niet meer!


Beveiliging en backups

Slechts één plaats waar de applicatie staat. Geen last meer van gecrashte lokale computers of verloren backups. Dit neemt niet weg dat over beveiliging niet goed hoeft worden nagedacht overigens.


Maatwerk

Bij maatwerk applicaties denkt men vaak aan lange en kostbare ontwikkelingstrajecten. Dit is in veel gevallen echter niet waar. Organisaties vragen vaak om specifieke functionaliteit dat bij standaard software pakketten niet of lastig te programmeren is. Het eindproduct sluit daarom in veel gevallen niet aan bij de initiële vraag. Geen enkele organisatie is hetzelfde. Het is dan ook logisch dat standaard softwareoplossingen te kort schieten. Wij maken applicaties op maat. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.


Scrum

Het is onze specialiteit om functionele en mooie web applicaties te maken wat nauw aansluit bij de wensen van de opdrachtgever. Daarnaast blijven we betrokken bij verdere ontwikkeling of onderhoud van de webapplicatie. Het definiëren van een opdrachtomschrijving van een te ontwikkelen applicatie is lastig. Er zijn doorgaans veel onzekerheden, mogelijkheden zijn onduidelijk en inzichten van de klant komen pas veel later. Om dit proces in goede banen te leiden werken wij met de SCRUM methode. Niet bekend met deze methode? Met gezond verstand komen we een heel eind, maar daar komen we met een kennismakingsgesprek wel op terug.

Start vandaag met jouw project!